Eeuwige Rotterdammers, 2011

100-plussers spelen in de Champions League van de ouderen. Ze zijn niet met veel, maar ze zijn heel bijzonder. Uit onderzoek blijkt dat honderdjarigen veel vriendschap ervaren, makkelijk ergens overheen stappen, extrovert zijn en in het bezit zijn van een gezonde dosis zelfwaardering. Kortom, hun levenswijsheid en levenslust nuanceren het vaak zielige beeld dat we van ouderen hebben. Én kunnen ook veel jongeren tot voorbeeld zijn.

Documentaire

Daarom maakte Fatusch Productions – sowieso begaan met ouderen in onze samenleving en geëngageerd om hen de ruimte te bieden om hun leven waardig te vervullen – een documentaire waarin eeuw-oude Rotterdammers putten uit het archief van hun leven en daarmee het nu en de toekomst van de stad verrijken en versterken. “Eeuwige Rotterdammers” werd uitgezonden door RTV Rijnmond.

Vanwege de alleen voor uitzending en tentoonstellingsscreening afgekochte muziekrechten kan deze documentaire via onze website niet voor algemeen publiek toegankelijk worden gemaakt. Mocht u interesse hebben in inzage of screening, gelieve contact op te nemen.