Your Stage // Marocomedy // Campagnes // Fatusch Productions

Your Stage: leer-en werktraject jongeren

Marocomedy, 2016-2017

Your Stage was een leer- en werktraject dat Fatusch Productions opzette voor jongeren tussen 16 en 23 jaar als onderdeel van het succesvolle Marocomedy format.

Marocomedy

Marocomedy was een succesvol stand-up comedy format dat werd ontwikkeld door MaroComedy en Mystiek productions. Het format bestond uit comedyshows met een line-up van verschillende Nederlandse stand-up comedians met een Marokkaanse achtergrond. Later werden hier ook comedians met andere roots aan toegevoegd. De shows, die plaatsvonden in de grote Nederlandse zalen, namen multicultureel Nederland op ludieke wijze onder de loep en bewezen zich zeer succesvol met meer dan 28 edities in 2016 en 2017.

Elke editie was een nieuwe show met optredens van een steeds wisselende groep comedians. Marocomedy bood een podium aan zowel comedians die bekendheid hadden verworven door optredens op festivals zoals: Camaretten, het Groninger Studenten Cabaret festival , het Leeuwarder Cabaret festival, het Leidse Cabaret festival, Comedy train en in het bekende Amsterdamse Comedy Cafe, als nieuw talent.

Your Stage

Fatoş Çergel werd door Mystiek Productions ingehuurd als projectleider om binnen Marocomedy een jongeren leer-en werktraject op te zetten, waarbij werk- en stageplekken werden gecreëerd en gegarandeerd voor Amsterdamse jongeren uit leeftijdscategorie 16 tot 23. Dit jongeren leer-en werktraject werd gefinancierd door gemeente Amsterdam.

Your Stage Flyer // Marocomedy // Expertise // Fatusch Productions