Uit verbroken relaties // Documentaires // Fatusch Productions

Uit verbroken relaties, 1991

Fatusch Productions produceerde en regisseerde een tweedelig portret over interculturele relaties in Nederland en het effect daarvan op de kinderen uit deze relaties.

Met de komst van “gastarbeiders” vanaf, ruwweg, de jaren ’60 van de vorige eeuw, ontstaan er ook relaties tussen mannen uit Zuid-Europa, Turkije en Marokko en Nederlandse vrouwen. Maar wat begint met exotiek en romantiek, loopt lang niet altijd goed af. Vooral de kinderen worden daarvan de dupe.

Ter bevordering van de bewustwording over dit thema maakte Fatusch Productions een tweedelige portretserie over kinderen uit zulke relaties. De kinderen vertellen verhalen van gebroken gezinnen. Zo vertelt in afl. 1 (“Op zoek”) Moestafa dat hij zijn vader wel kent, maar geen contact heeft met zijn moeder. En vertellen Angela en Fati op zoek te zijn naar hun biologische vader. Regisseurs Gülay Orhan en Roland Hurioglu en hun team hebben de vader gevonden! Onder de titel “De ontmoeting” gaat aflevering 2 dus over een hereniging.

Bekijken

Uitgezonden door NOS. Deze serie komt hier beschikbaar zodra beide afleveringen gedigitaliseerd zijn. Fatusch Productions bereidt de digitalisering van haar archief voor. Mocht u eerder interesse hebben in inzage of screening, gelieve contact op te nemen via info@fatusch.nl.