Ouder worden we allemaal, 2019-2020

Migrantenouderen hebben net als Nederlandse ouderen hulp en zorg nodig. Zij rekenen veelal op hun kinderen, familie en verdere sociale omgeving. Soms zijn ze, doordat ze lang dachten terug te gaan naar hun land van herkomst, ook onvoldoende thuis in Nederland om zich op de formele zorg te oriënteren.

Maar hun kinderen zijn actief deel van de Nederlandse samenleving. Hen ontbreekt het steeds vaker aan tijd en ruimte om aan de zorgverwachting van de ouders te voldoen. Dat maakt de ouderen verdrietig, of eenzaam. En dan komt tóch de formele zorg in beeld. Met alle onzekerheid van dien: gaan ze zich daar alsnog thuis voelen?

Portretten van ouderen

In opdracht van de gemeente Rotterdam maakte Fatusch Productions de taboes, verwachtingen, onmogelijkheden en mismatches bespreekbaar middels vier ouderenportretten, die als trainingsfilms voor cultuursensitief werken worden vertoond aan zorgverleners en als discussiestukken aan groepen ouderen en hun kinderen. Noot: Vanwege Corona vinden er op dit moment nog geen groepsgesprekken plaats. Ook voor uw gemeente, verzorgingstehuis of buurthuis kunnen wij de portretten inzetten.

Bekijk de portretten

Bekijk hier de portretten die Fatusch Productions realiseerde in de serie ‘Ouder worden we allemaal’.

Sherife Ekinci

Ouder worden we allemaal

Mark Lee

Ouder worden we allemaal

Elly Esajas

Ouder worden we allemaal

Ahmed El Masri

Ouder worden we allemaal