Oh So Haute // Documentaire & Film // Fatusch Productions

Oh so haute, 2007

Fatusch produceerde een documentaire over de collectie van het mode-event ‘Oh so haute’ en over de ambitie van de stad Rotterdam.

Rotterdam is een modestad en wil zich als zodanig steviger positioneren. De mode die er wordt gemaakt is divers. De mode die er wordt gedragen is diverser. De inspiratie – die komt van over de hele wereld.

Om Rotterdam als modestad meer op de kaart te zetten, initieerde en produceerde Fatusch Productions (destijds gevestigd in Rotterdam) onder de titel “Oh so haute!” met de Istanbulse topontwerper Erol Albayrak een groots mode-event in het World Trade Center.

Het thema werd geïnspireerd door het UNESCO-jaar ter herdenking van de 800ste geboortedag van Mevlana: Albayrak maakte een speciale collectie rond deze Turks-Perzische filosoof, dichter en islamitische mysticus. Hij integreerde ontwerp- en choreografie-elementen uit de spirituele tradities van naastenliefde waar de “Dansende Dewisjen”, de volgelingen van Mevlana, om bekend zijn.

Oh So Haute // Documentaire & Film // Fatusch Productions

Documentaire

Fatusch produceerde bovendien een documentaire over deze collectie en over de ambitie van de stad, gefinancierd door het Rotterdams Filmfonds en uitgezonden op RTV Rijnmond. De show werd mede mogelijk gemaakt door de Burgemeester van Rotterdam, Ivo Opstelten, het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR) en het Rotterdamse bedrijfsleven.

Oh So Haute // Documentaire & Film // Fatusch Productions