Beschermde wieg // Campagnes // Fatusch Productions

Beschermde wieg, 2017

Fatusch Productions ontwikkelde voor Stichting de Beschermde Wieg publiciteitsmateriaal voor haar campagne rondom vondelingen in Nederland.

Vondelingen in Nederland

“Jaarlijks worden er in Nederland op de raarste plekken zes tot acht vondelingen gevonden – van wie één of twee dood. Het topje van een ijsberg,” stelt Stichting Beschermde Wieg. Want in Nederland is het, anders dan in veel andere EU-landen, wettelijk verboden om een baby te vondeling te leggen.

Ontwikkeling van publiciteitsmateriaal

Om de maatschappelijke en politieke discussie hierover aan te zwengelen vroeg Stichting Beschermde Wieg aan Fatusch Productions om publiciteitsmateriaal te ontwikkelen, waaronder een reclamespot. De campagne was gericht op de inrichting van anonieme vondelingenkamers in Nederland, de opheffing van de strafbaarheid van het te vondeling leggen op zulke veilige plekken, en daarmee de redding van meer baby’s te bewerkstelligen.

Beschermde wieg // Campagnes // Fatusch Productions

Reclamespot

Deze reclamespot is gericht op zwangere en pas bevallen vrouwen in nood. Stichting Beschermde Wieg staat meisjes en vrouwen bij die zich geen raad weten met hun zwangerschap. Ze adviseren, beantwoorden vragen en proberen deze meisjes en vrouwen te helpen om een verantwoorde afwegingen te maken m.b.t. hun baby.