Mooi uit Marokko // Documentaire & Film // Fatusch Productions

Mooi uit Marokko

In “het Westen” globaliseert de kunstsector. Toch worden daarin kunst en design uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten beperkt gewaardeerd. Deze documentaire profileert het ambacht en de actuele verwerking daarvan door kunstenaars en ontwerpers in Marokko. Aan het woord komen handwerkslieden, designers op allerlei terreinen (van meubels tot mode), en commentatoren zoals museumconservatoren. “Mooi uit Marokko” vormt een tweeluik met “Sultans van de Mode”.

Mooi uit Marokko // Documentaire & Film // Fatusch Productions

Partners

Partners: VSBfonds, AVRO, dat de film ook uitzond (in “Close-up”). Tevens was de productie een jaar lang te zien op de tentoonstelling “Marokko: kunst & design” in het Wereldmuseum Rotterdam. En onder de titel “Welkom in de Medina” in verkorte versie vier maanden lang in de tentoonstelling “Marokko” in de Nieuwe Kerk Amsterdam. Zie over deze documentaire ook de website van de regisseur.

Inzage of screening

Vanwege de alleen voor uitzending en tentoonstellingsscreening afgekochte muziekrechten kan deze documentaire via onze website niet voor algemeen publiek toegankelijk worden gemaakt. Mocht u interesse hebben in inzage of screening, neem dan contact met ons op.