Helende klanken // Documentaires // Fatusch Productions

Helende klanken 1994/1995

Fatusch Productions produceerde een tweeluik over muziektherapeut Rahmi Oruç Güvenç, die authentieke Turkse instrumenten en traditionele kleding inzet bij de behandeling van zijn clienten.

Tweeluik over traditionele Turkse muziektherapie en andere authentieke geneeswijzen. Dr. Rahmi Oruç Güvenç, is muziektherapeut op de psychiatrische afdeling van een universiteitsziekenhuis in Istanbul. Hij vertelt hoe hij in aanraking kwam met muziek en zijn passie voor muziektherapie ontwikkelde. Hij deelt ook zijn belangstelling voor geneeskunst en filosofie, waarin hij promoveerde met het proefschrift “Heden en verleden van de geestelijke genezing door muziek bij de Turken en in de wereld”. Hij demonstreert behandelingen en het gebruik daarbij van authentieke instrumenten en traditionele kleding. Hij geeft een inkijkje in de klachten waarmee mensen bij hem komen en de effectiviteit van zijn methodiek. Ook patiënten en diverse andere experts laten hun licht hierover schijnen.

Helende klanken // Documentaires // Fatusch Productions

Tweeluik

Het tweeluik werd gemaakt in opdracht van de NMO en door deze omroep uitgezonden. Beide films komen hier beschikbaar zodra ze zijn gedigitaliseerd. Fatusch Productions bereidt de digitalisering van zijn archief voor. Mocht u eerder interesse hebben in inzage of screening, neem dan contact met ons op.