Handan: werk en inkomen // Documentaire & Film // Fatusch Productions

Handan: werk en inkomen, 1986

De allereerste documentaire van Fatusch Productions focust op de emancipatie van vrouwen – een thema dat nog vaak zou terugkomen.

In dit geval zoomt Fatusch in op Turkse vrouwen op de arbeidsmarkt. Centraal in de film staat onder anderen Handan, die in Turkije een opleiding heeft genoten en jarenlang heeft gewerkt als administratief medewerkster. Eenmaal in Nederland herenigd met haar man, komt ze echter niet verder dan ongeschoold werk.

De documentaire zoomt in op de sociaaleconomische mechanismen die hiervoor verantwoordelijk zijn en verkent de capaciteiten en ambities van Handan. De film vraagt om het arbeidspotentieel van Turkse vrouwen serieus te nemen. En vraag hen zelf proactief aan de slag te gaan.

Film door Fatusch Productions

De film is Turkstalig en Nederlands ondertiteld. Uitgezonden door Feduco. Deze productie komt hier beschikbaar zodra ze gedigitaliseerd is. Fatusch Productions bereidt de digitalisering van zijn archief voor. Mocht u eerder interesse hebben in inzage of screening, neem dan contact met ons op.