Circus Kiekeboe // Campagnes // Fatusch Productions

Circus Kiekeboe, 2002

Fatusch Productions initieerde en realiseerde een multimediaal programma ter bevordering van voorschoolse taalontwikkeling van kinderen die thuis geen Nederlands spreken.

Voor kinderen die geboren worden in een niet-Nederlandstalig gezin, is de stap naar school heel groot. Zij hebben in de “schooltaal” een taalachterstand, die zich vertaalt in een leerachterstand. Daarom initieerde en realiseerde Fatusch Productions Circus Kiekeboe: een multimediaal programma ter bevordering van voorschoolse taalontwikkeling van kinderen die thuis Turks, Berbers of Marokkaans-Arabisch spreken. (Het programma was trouwens ook leuk voor kinderen die Nederlands spreken.)

Circus Kiekeboe is een reeks televisieanimaties, ondersteund met boekjes en lesstof voor thuis of in de peuterspeelzaal. Het programma noteerde kijkcijfers die Sesamstraat naar de kroon staken en was bewezen effectief.

Partners: VSBfonds, Bernard van Leer Foundation, Stichting Lezen en Schrijven, Nederlandse Taalunie, NPS (nu NPO).

Bekijken

Bekijk hieronder de Nederlandstalige versie van aflevering 1 tm 8 van de pilot. Voor meerdere taalversies, kunt u kijken op ons YouTube kanaal.

Circus Kiekeboe

Aflevering 1

Circus Kiekeboe

Aflevering 2

Circus Kiekeboe

Aflevering 3

Circus Kiekeboe

Aflevering 4

Circus Kiekeboe

Aflevering 5

Circus Kiekeboe

Aflevering 6

Circus Kiekeboe

Aflevering 7

Circus Kiekeboe

Aflevering 8